שמן אתרי לוטם (ציסטוס)

שמן אתרי לוטם (ציסטוס) -

בתחום הקוסמטיקה, מיוחסת פעילות אנטי-אייג'ינג, כיווץ ומיצוק העור. 
בתחום הארומתרפיה והרפואה העממית משמש במצבים דלקתיים ונחשב למאיץ איחוי פצעים.

לוטם הוא סוג של שיחים רב-שנתיים בגובה 40-60 ס"מ, ממשפחת הלוטמיים, המונה 18 מינים הנפוצים באגן הים התיכון.

השם לוטם או בצורתו הקצרה “לט”, נזכר כבר בספר בראשית. הלוטם מוכר גם בשם ורד הסלע (Rock Rose).

רק המין Cistus ladaniferus var beta maculatus Dunal משמש להפקת השמן האתרי, המיועד בעיקר לתעשיית בשמי היוקרה. למין זה פרחים בעלי חמישה עלי כותרת לבנים שבבסיסם כתם סגול. פרחי הלוטם חיים יום אחד בלבד ואז נושרים עלי הכותרת.

השמן האתרי מופק מהגבעולים והעלים. לשמן הלוטם ניחוח עשיר, חם, מתוק, שרפי.

העלים של הלוטם מכוסים בשרף ריחני הנקרא לאבדנום (Labdanum) המשמש להפקה של אבסולוט ורזינואיד (לא שמן אתרי).

 

 

קטגוריה תגית

145.00  כולל מע"מ

50 במלאי

תפריט נגישות

באנר משלוח חינם