שמן אתרי כוסברה

שמן אתרי כוסברה מופק מזרעי צמח הכוסברה, הידוע גם בשם Coriandrum sativum. זהו מרכיב פופולרי בתרופות מסורתיות ומוצרי קוסמטיקה רבים.
השמן מתקבל בתהליך של זיקוק בקיטור, הכולל שימוש בקיטור בלחץ גבוה להפקת השמן מהחומר הצמחי. לשמן זה ניחוח רענן, מתובל ומעט מתוק.
הוא משמש לעתים קרובות בארומתרפיה ובטיפול בעיסוי בשל תכונותיו המרגיעות והמרגיעות.  בשאיפה, השמן יכול לעזור להקל על חרדה, מתח ונדודי שינה.
הוא מסייע גם בשיפור התפקוד הקוגניטיבי ושימור הזיכרון. השמן הוא גם מרכיב פופולרי במוצרי טיפוח בשל תכונותיו האנטי פטרייתיות, אנטיבקטריאלית ואנטי דלקתיות.
יכול לעזור להפחית אקנה, אקזמה ומחלות עור אחרות. כמו כן, שמן עוזר לשפר את גמישות העור ולהפחית את הופעת הקמטים והקמטוטים. שמן זה נפוץ גם בבישול בשל טעמו הייחודי.
הוא משמש לעתים קרובות במטבח הודי, מזרח תיכוני ומקסיקני כדי להוסיף טעם למנות כגון קארי, מרקים ותבשילים. השמן הוא גם מרכיב פופולרי בתערובות תבלינים, כמו גראם מסאלה ואבקת קארי.
עם זאת, חשוב לציין שיש להשתמש בשמן אתרי כוסברה בזהירות, יכול לגרום לגירוי בעור ויש לדלל אותו לפני שימוש מקומי. כמו כן, אסור לבלוע אותו בכמויות גדולות, מכיוון שהוא עלול לגרום לבעיות עיכול.
לסיכום, לשמן אתרי כוסברה מגוון רחב של יתרונות, החל משימוש בארומתרפיה וטיפוח העור ועד לשימוש בבישול. עם זאת, חשוב להשתמש בו באחריות ובמתון כדי למנוע השפעות שליליות כלשהן.

 

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%95%D7%A1%D7%91%D7%A8%D7%94

קטגוריות , תגית

47.25  כולל מע"מ

50 במלאי

תפריט נגישות

באנר משלוח חינם