שמן אתרי הדס

שמן אתרי הדס מופק מעלים וזרדים של צמח Myrtus communis, הידוע גם בשם הדס מצוי.

צמח זה יליד אזור הים התיכון והוא נמצא בשימוש במשך מאות שנים ברפואה מסורתית,

קוסמטיקה ובישום.

השמן האתרי מתקבל באמצעות זיקוק בקיטור של החומר הצמחי,

וכתוצאה מכך נוצר נוזל צלול, צהוב-ירוק עם ניחוח עשבוני רענן.

שמן זה מכיל מגוון של תרכובות מועילות, כולל אלפא-פינן, 1,8-cineole, linalool ומירטנול.

אחד היתרונות העיקריים שלו הוא יכולתו לתמוך בבריאות דרכי הנשימה.

מקל על תסמינים של זיהומים בדרכי הנשימה כגון שיעול, גודש וברונכיטיס.

תכונותיו המכייחות עוזרות לשחרר ליחה, מה שמקל על דרכי הנשימה.

ניתן להשתמש בשמן בדיפיוזר, בשאיפה ישירות מהבקבוק, או להוסיף לשאיפת קיטור.

שמן אתרי הדס מוערך גם בזכות תכונותיו העפיצות והחיטוי,

ההופכות אותו למועיל לטיפול במצבי עור כגון אקנה, עור שמן ואקזמה.

ניתן להוסיף אותו לשמן נשא ולמרוח באופן מקומי על האזור הפגוע.

ניתן להוסיף אותו למוצרי טיפוח, כגון טונרים וקרמים.

בנוסף ליתרונות הפיזיים שלו, הוא ידוע גם ביתרונותיו הרגשיים והרוחניים.

מאמינים שיש לו השפעה מרגיעה ומרוממת על הנפש וניתן להשתמש בו בארומתרפיה כדי לקדם רגיעה ולהפחית מתח וחרדה.

שמן אתרי הדס משתלב היטב עם שמנים אתריים אחרים, כגון לבנדר, לימון ואקליפטוס.

ניתן להשתמש בו במגוון דרכים, כולל במפזר, להוסיף לאמבטיה או להשתמש בשמן עיסוי.

לסיכום, שמן אתרי הדס הוא שמן רב תכליתי ומועיל ששימש במשך מאות שנים בשל תכונותיו הטיפוליות.

הוא משמש לשיפור דרכי הנשימה, לשפר את מצב העור ורגיעה נפשית.

 

קטגוריות , תגית

56.70  כולל מע"מ

50 במלאי

תפריט נגישות

באנר משלוח חינם